Vochtproblemen

Hydro Solutions helpt bij het verhelpen van diverse vochtproblemen. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van doorslaand- en opstijgend vocht. Deze vochtproblemen komen veel voor in Vlaanderen en zorgen voor schade en gezondheidsproblemen. Maar wat is nu doorslaand vocht of opstijgend vocht? Hoe herkent u deze vochtproblemen? En wat kunt u ertegen doen?

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Vochtproblemen die in huis voorkomen

Vochtproblemen kunnen in verschillende vormen voorkomen binnen woningen. Ongeacht de aard van vochtproblemen, is het belangrijk om ze spoedig te (laten) verhelpen. Zonder deze problemen op te lossen, is de kans op schade en gezondheidsproblemen groot! Wij vertellen u graag over de verschillende vochtproblemen binnen uw woning. Met welke van deze problemen heeft u te kampen?

Soorten vochtproblemen

Onderstaand vindt u een handig overzicht van vochtproblemen die binnen woningen kunnen opspelen. Per type vochtprobleem geven we een uitgebreide beschrijving van de manier waarop u dit probleem herkent, de risico’s en oorzaken hiervan en mogelijkheden om ze op te lossen. De vochtproblemen die we het vaakst tegenkomen zijn opstijgend vocht, doorslaand vocht en condensatie.

Opstijgend vocht in huis

U zult het opstijgend vocht rond de vloerpas van uw woning opmerken. Vaak is opstijgend vocht het gevolg van een verouderde fundering onder uw woning, die het grondwater absorbeert. Een verouderde fundering is in veel gevallen namelijk niet van een vochtkering voorzien. Vanuit de fundering zal het vocht steeds verder omhoog komen, waarbij het uiteindelijk voor vochtplekken op de binnenmuur van uw woning zorgt.

Opstijgend vocht herkennen

vochtproblemenDeze vochtplekken hebben vaak een lichtgele kleur, kort na het ontstaan hiervan. Deze plekken kleuren steeds donkerder en kunnen de voedingsbodem voor algen en schimmels vormen. Het risico hiervan is niet alleen dat uw wandbekleding los zal laten, ook kunt u te maken krijgen met gezondheidsklachten bij vochtproblemen als deze. Denk aan een zware adem, pijn in uw spieren en gewrichten, een verslechterde weerstand, enzovoorts.

Verhelpen van opstijgend vocht in huis

Om opstijgend vocht in huis tegen te gaan, kan het injecteren van uw muren een verstandige keuze zijn. Hierbij boren we om de 10-15 cm een gat in de muur geboord, net iets boven de vloerpas. Deze gaten voorzien we van een chemisch stofje, die samen met het metselwerk voor een chemische reactie zorgt. Vanuit deze chemische reactie ontstaat een waterkerende laag. Het vocht wat nu nog omhoog kan komen, wordt door de laag gestuit.

Een alternatief voor het injecteren van muren, is het onderkappen van een muur. Hierbij maken we horizontale sleuven door de gevel, waarin we een nieuwe vochtkering plaatsen. Deze vochtkering zal voorkomen dat het grondvocht in de muren omhoog kan trekken.

Doorslaand vocht binnen uw woning

doorslaand vochtNaast opstijgend vocht, is ook doorslaand vocht een bekend vochtprobleem binnen woningen. In tegenstelling tot opstijgend vocht, komt doorslaand vocht niet vanuit de grond. Doorslaand vocht is het gevolg van regenbuien of andere neerslag, die tegen uw buitenmuren slaan. Een deel van dit vocht trekt in de buitenmuur, waarbij de hoeveelheid vocht steeds vergroot. Uiteindelijk slaat het vocht over van de buitenmuur op de binnenmuur, waarbij vochtschade zichtbaar is. Het vocht kan in de muur trekken, doordat deze beschadigd of poreus is.

Doorslaand vocht herkennen

Een nadeel aan doorslaand vocht, is dat u dit vaak pas in een vergevorderd stadium herkent. Het duurt immers een tijd, voordat het vocht van de buitenmuur in de binnenmuur is gezogen. U herkent dit type vochtprobleem aan lichtgele plekken op de binnenmuur, of hele helderwitte vlekken op de buitenmuur. Die witte vlekken zijn het gevolg van hygroscopische zouten.

Net als opstijgend vocht kan ook doorslaand vocht voor schade aan uw wandbekleding zorgen. Evenals dat er gezondheidsproblemen op kunnen spelen. Vooral als u astma of reuma hebt kunt u gevoelig zijn voor vochtproblemen. Gezondheidsklachten als gevolg van doorslaand vocht komen overeen met de klachten die ontstaan bij opstijgend vocht in huis.

Verhelpen van doorslaand vocht

Waar we opstijgend vocht verhelpen met het injecteren van een muur, is impregneren de beste oplossing voor doorslaand vocht. Bij het impregneren van een buitenmuur brengen we een coating op de muur aan. Deze coating heeft een waterafstotende werking, waardoor het vocht nauwelijks nog in de muren kan trekken. Voordat we beginnen aan het impregneren van de muur, moeten we deze eerst herstellen en reinigen. Herstellen betekent in dit geval het vervangen van kapotte stenen, het vernieuwen van voegen en het herstellen van scheuren.

Condensatie als vochtprobleem

De vochtproblemen die we reeds beschreven hebben een oorzaak die buiten uw woning ligt. Condensatie is echter een probleem, die zich volledig binnen uw woning afspeelt. Er zijn verschillende ruimtes in huis, waar deze condensatie voorkomt. Denk aan de badkamer en de keuken. Wanneer een ruimte niet goed ventileert, trekt de condens in de muren van deze ruimtes.

Condensatieschade herkennen

condensU herkent de schade als gevolg van condensatie aan wandbekleding die los zal laten. Denk aan een strook behang waarin scheuren ontstaan, pleisterwerk wat van de muur komt, enzovoorts. Ook kunnen er schimmels en algen op plekken op uw muren ontstaan. De kans op schimmels is kleiner dan bij een de twee andere vochtproblemen in huis. Mede doordat de schade als gevolg van condens minder geconcentreerd zal zijn op één plek. Toch blijft het verstandig om tijdig voor een oplossing te zorgen. Zo voorkomt u dat dit uw gezondheid negatief beïnvloed.

Oplossen van condensatieproblemen

Bij schade als gevolg van condensatie in de badkamer of keuken, is het belangrijk om naar het ventilatiesysteem te kijken. Er kan een bouwkundige fout gemaakt zijn, waardoor een bestaand systeem niet goed werkt. Vervang dit systeem voor een nieuw ventilatiesysteem, of zorg dat u regelmatig uw ramen opent. De tocht die hierbij ontstaat, zal de vochtige lucht meenemen uit uw woning. Ook het gebruik van vochtvreters raden we aan. Deze vochtvreters nemen de condens op uit de lucht.

Hulp bij het oplossen van vochtproblemen in huis

Heeft u ook te maken met vochtproblemen in huis? Waar het oplossen van een probleem als gevolg van condensatie relatief eenvoudig is, geldt dat niet voor opstijgend vocht of doorslaand vocht in huis. Hydro Solutions helpt u graag bij het verhelpen van opstijgend of doorslaand vocht. Onze ervaren specialisten beschikken over de benodigde apparatuur, om de bron van vochtproblemen te kunnen achterhalen. Op basis daarvan zoeken we naar een passende oplossing. Wij zullen u vooraf uitgebreid adviseren over de mogelijkheden die u heeft en de kosten die dit met zich meebrengt. Neem vrijblijvend contact met ons op, als u hier meer over wilt weten!

Kosten

De kosten voor het behandelen van vochtprobemen zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de mate van schade aan de muur. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M.   5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P.   5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Het telefoonnummer voor uw regio kunt u vinden op onze contactpagina. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.