Vochtige muren

Vochtige muren kunnen het gevolg zijn van doorslaand of opstijgend vocht. Het is hierbij noodzakelijk om vochtbestrijding uit te voeren. De specialisten van Hydro Solutions herstellen uw vochtschade door het injecteren of impregneren van uw muur. Hiermee herstellen wij de schade én voorkomen wij dat er nog vocht in uw muur kan trekken. Wij bieden voor elke situatie een passende oplossing. 

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang  van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Vochtige muren in huis herkennen en verhelpen

Vochtproblemen kunnen op verschillende manieren voorkomen in huis. Doorslaand vocht, condensatie en opstijgend vocht zijn hier voorbeelden van. Wanneer u te maken heeft met vochtige muren, als gevolg van een van deze vochtproblemen, is een snelle aanpak noodzakelijk. Vochtige muren kunnen voor verschillende vormen van vochtschade zorgen en hebben daarbij een negatieve invloed op uw gezondheid. Wij vertellen u meer over de oorzaken van vochtige muren, de gevolgen die het vocht in de muren heeft en de manier waarop wij deze muren behandelen.

Voordat we dieper op deze onderwerpen ingaan, kan het Zoutvorming op muurverstandig zijn om te bekijken hoe u vochtige muren herkent. Zowel op de binnenmuur, als op de buitenmuur zijn vochtplekken te herkennen. Binnen uw woning hebben deze vochtplekken vaak een gelige kleur, die steeds donkerder kleuren. De exacte kleur is afhankelijk van het vocht wat in de muur zit en de tijd dat het vochtprobleem al speelt. Op de buitenmuur zijn hygroscopische zouten zichtbaar, die een hele witte kleur hebben.

Oorzaken van vochtige muren

Vochtige muren kunnen het gevolg zijn van verschillende oorzaken. Zo kan de vochtige muur ontstaan zijn doordat stenen van uw muur heel poreus zijn. Deze stenen nemen het vocht bij bijvoorbeeld een regenbui of een lekkende dakgoot op. Naarmate er meer vocht in dit type muur trekt, ziet u de vochtplekken steeds beter. Naast poreuze stenen in uw muur, kan de muur beschadigd zijn. Dat wil zeggen dat losse stenen ernstig beschadigd zijn, dat het voegwerk aan vernieuwing toe is of dat er sprake is van een scheur in de muur.

Tip voor het voorkomen van doorslaand vocht: zorg dat u de badkamer na het gebruik van uw douche of bad goed laat ventileren! De ventilatie zorgt voor een snelle afvoer van de condens. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld het raam open te zetten. Op deze manier zal er minder vocht in uw muren trekken, als deze hier gevoelig voor zijn.

Zijn vochtige muren gevaarlijk of slecht voor de gezondheid?

Wanneer u te maken heeft met vochtige muren, kunt u als gevolg hiervan te maken krijgen met lichamelijke ongemakken. Klachten die vaak voorkomen bij mensen in vochtige woningen zijn spierklachten, gewrichtsklachten en problemen met de luchtwegen. Met name mensen met gevoelige luchtwegen of astmatische klachten zijn gevoelig voor deze ongemakken. Wist u dat ook reumatische pijn kan verergeren als gevolg van vochtige muren in huis?

Een bijkomend nadeel aan vochtige muren, is dat hier algen en schimmels op ontstaan. Met name schimmels kunnen uw gezondheid en weerstand negatief beïnvloeden. Zelfs wanneer u de schimmelplekken niet aanraakt, kunt u hier ziek van raken. Dit komt doordat er hele kleine schimmelsporen in de lucht zullen zweven, die niet met het blote oog te zien zijn.

Kunt u vochtige muren overschilderen of behangen?

Vochtige muren

Soms denken mensen dat ze vochtige muren over kunnen schilderen of van een nieuwe laag behang kunnen voorzien. Dit is echter maar een tijdelijke oplossing! Het vocht zal al snel door de nieuwe verflaag of het behang trekken, waarmee de vochtschade terug is. Verstandiger is het om naar een structurele oplossing voor het vocht in uw muren te zoeken!

Vochtige muren herstellen

Afhankelijk van het type vochtprobleem waarmee u te kampen heeft, kan Hydro Solutions voor een oplossing zorgen. Bij opstijgend vocht is het gebruikelijk om de muur te injecteren met een chemische stof. Deze stof zorgt dat er een waterkering in de muur ontstaat, die het opstijgend vocht tegenhoudt. Bij schade als gevolg van doorslaand vocht, is het verstandig om de buitenmuur te laten impregneren. Het impregneren van een muur zorgt dat we een coating op deze muur aanbrengen. Zo voorkomen onze specialisten dat er nog vocht in uw muren kan trekken.

Tip: plaats vochtvreters in huis, om de luchtvochtigheid te verlagen! Ook is het aan te raden om uw woning dagelijks door te laten tochten. De tocht neemt de vochtige lucht mee uit uw woning.

Wat betaalt de verzekering?

In sommige gevallen vergoed de verzekeraar de schade als gevolg van vochtige muren. Belgen kunnen hierbij rekenen op hun brandverzekering. Let wel, de dekking van deze brandverzekering kan per verzekeraar verschillen. Lees de dekking van uw verzekering daarom goed na! Naast de dekking van uw verzekering, kan ook het gebruik van de Vlaamse renovatiepremie het overwegen waard zijn. Op deze website van deze premie vindt u precies aan welke voorwaarden u moet voldoen, om voor de premie in aanmerking te komen.

Meer weten over het oplossen van vochtige muren in huis? Schakel Hydro Solutions in voor persoonlijk advies. Wij zijn uw expert in vochtbestrijding! U kunt ons telefonisch bereiken voor het maken van een afspraak.

Kosten

De kosten van het verhelpen van vochtige muren zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de toegepaste methode. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M.   5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P.   5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Het telefoonnummer voor uw regio kunt u vinden op onze contactpagina. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.