Vochtige kelder

Een vochtige kelder kunt u o.a. herkennen aan vochtplekken op uw muur. Dit kan veroorzaakt zijn door regen die in de muur is getrokken via scheuren. Ook opstijgend vocht kan voor vochtproblemen zorgen. Het is van belang om vocht in uw kelder te verhelpen om schade en gezondheidsproblemen te voorkomen. Onze specialisten behandelen vochtige kelders op doeltreffende wijze.

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang  van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Vochtige kelder in huis aanpakken

Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met vocht in de kelder. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar moet u bovenal acuut aanpakken. Een vochtige kelder kan namelijk verschillende, schadelijke gevolgen hebben. Wij vertellen u over de oorzaken van een vochtige kelder, de gevolgen die het vocht in uw kelder heeft en de manier waarop we deze behandelen.

Oorzaken van een vochtige kelder

schade aan muurEen vochtige kelder kan door verschillende oorzaken ontstaan zijn. Om een effectieve behandeling toe te kunnen passen, is het heel belangrijk dat we de exacte oorzaak van het vocht achterhalen. Een vochtprobleem in de kelder kan het gevolg zijn van grondvocht wat in uw muren getrokken is, door scheuren die in muren zijn ontstaan en door regeninslag. Het gaat bij regeninslag om vocht wat tegen de stenen ter hoogte van de bovenste laag van uw tuin of oprit slaat. Vocht trekt vervolgens in deze stenen, waarvan een vochtige kelder het gevolg kan zijn.

Gevolgen van vocht in de kelder

Vocht in de kelder kan verschillende oorzaken hebben. Eerst ontstaan er lichte vochtplekken op de binnenmuur van de kelder. Deze hebben vaak een lichtgele kleur welke donkerder kleuren, naarmate er meer vocht in de muren getrokken is. Ook kunnen er algen en schimmels op deze vochtplekken groeien. De schimmels houden van vocht en kunnen zich goed aan de muren van uw kelder hechten.

Hoewel de vochtplekken wellicht geen alarmbellen laten rinkelen, zou dat bij het ontstaan van schimmels en algen wel het geval moeten zijn. Zelfs zonder deze schimmels aan te raken, kunt u er namelijk mee in contact komen. Hele kleine schimmelsporen zullen in de lucht zweven binnen de kelder, die u binnenkrijgt op het moment dat u ademt. Zeker voor mensen met astmatische klachten kan dit gevolgen hebben.

Ook trekt een vochtige kelder verschillende ongediertesoorten aan. Denk aan zilvervisjes, papiervisjes en pissebedden. Niet alleen is het geen prettig idee dat deze ongediertesoorten tussen uw voedselvoorraad kruipen. Ook kunnen deze ongediertesoorten voor schade aan verpakkingen zorgen.

Vochtige kelder behandelen

Vochtige kelder

Afhankelijk van de exacte oorzaak van uw vochtige kelder, kan Hydro Solutions u een oplossing bieden. Doordat het bij een vochtige kelder niet mogelijk is om de buitenmuur te impregneren, moet we voor een oplossing aan de binnenzijde zorgen. Allereerst is het hierbij belangrijk om schade aan de muur, zoals een scheur, te behandelen. Zou u dit niet doen, dan keert het vochtprobleem al snel weer terug.

Een vochtige kelder behandelen gebeurt vaak, door deze te injecteren. Hierbij spuiten onze specialisten vanaf de binnenzijde een chemisch stofje in de muur. De chemische reactie die dit veroorzaakt, zorgt voor een waterkering in de muur. Dit betekent dat er niet langer vocht in de muur kan trekken, waardoor nieuwe schade aan uw muren uit zal blijven.

Wat betaalt de verzekering?

In sommige gevallen kunt u de kosten voor het herstel van waterschade vergoed krijgen via uw verzekeraar. Belgische verzekeraars bieden soms dekking tegen deze schade als onderdeel van de brandverzekering. Bekijk in uw polisvoorwaarden of dit ook bij uw verzekeraar het geval is. Naast de mogelijkheid om schade vergoed te krijgen bij uw verzekeraar, komt u mogelijk in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie. Op de website hiervan vindt u meer informatie over het gebruik van deze premie. Of u in aanmerking komt is onder meer afhankelijk van uw inkomen, woning, eigendommen en de hoogte van de facturen van ingeschakelde partijen.

Kosten

De kosten van vochtbestrijding in uw vochtige kelder zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de toegepaste methode. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M.   5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P.   5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Het telefoonnummer voor uw regio kunt u vinden op onze contactpagina. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.