Vochtbestrijding in uw kelder

Vochtbestrijding in uw kelder is noodzakelijk om schade aan uw muren en gezondheidsklachten tegen te gaan. Vocht kan namelijk schade veroorzaken aan stucwerk en behang. Ook zijn vochtige kelders een groeiplek voor algen en schimmels. Onze specialisten achterhalen de precieze oorzaak van de vochtschade. Hierna zorgen wij voor een oplossing op maat. Bent u benieuwd naar onze werkwijze?

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang  van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Vochtbestrijding in de kelder laten uitvoeren

Vaak gebruiken mensen hun kelder voor het opslaan van voedingsmiddelen. Denk aan pakken drinken, groenten die u op een droge en koele plek bewaard, enzovoorts. Dat een kelder een droge plek vormt is echter niet vanzelfsprekend! Onder meer een slechte afvoer in de kelder kan leiden tot een vochtprobleem. Naast een slechte afvoer zijn er verschillende andere oorzaken aan te wijzen. Wij vertellen u graag meer over vochtbestrijding in de kelder. Hierbij gaan we in op de oorzaken van een vochtige kelder, de schade en gezondheidsproblemen die als gevolg hiervan kunnen ontstaan en onze werkwijze bij het verhelpen van dit vochtprobleem.

Oorzaken van vocht in de kelder

Vochtbestrijding kelderWe kunnen verschillende oorzaken voor een vochtige kelder aanwijzen. Zo is vochtbestrijding in de kelder nodig bij opstijgend grondvocht, bij regeninslag en bij scheuren in de muren. Onder regeninslag verstaan we het vocht wat rond de vloerpas in de muren van uw kelder trekt. Naarmate de hoeveelheid vocht toeneemt, zal dit zich steeds verder door de muur verspreiden. U herkent vocht in de muren van uw kelder aan vochtplekken die hierbij ontstaan. Deze plekken hebben vaak een gelige kleur in het begin. Al snel ziet u de kleur steeds donkerder en zelf uiteindelijk zwart kleuren.

Schade en gezondheidsproblemen als gevolg van een vochtige kelder

De vochtplekken die als gevolg van vocht in de kelder kunnen ontstaan vormen “slechts” een beginnende schade. De schade vergroot, naarmate er algen en schimmels op deze plekken groeien. Met name schimmels vinden het prettig om zich aan de vochtige muren te hechten. Zowel de algen als schimmels kunnen voor een aantasting van de structuur van uw muur zorgen.

Daarbij zorgen schimmels voor verschillende gezondheidsrisico’s, die het laten uitvoeren van vochtbestrijding in de kelder noodzakelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan de schimmelsporen die u in kunt ademen in de kelder, zonder de schimmelplekken aan te raken. Deze schimmelsporen zijn niet of nauwelijks met het blote oog te zien, maar zweven in de lucht.

De hoge luchtvochtigheid kan voor mensen met astma of reuma verschillende lichamelijke klachten opleveren. Denk hierbij aan een zware adem, een verergering van de spierklachten, enzovoorts. Ook uw weerstand neemt af, als u te lang in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid bent.

Werkwijze bij vochtbestrijding in de kelder

Om de schade aan uw muren en de negatieve beïnvloeding van uw gezondheid tegen te gaan, is het laten uitvoeren van vochtbestrijding in de kelder noodzakelijk. Deze vochtbestrijding begint bij het inventariseren van de precieze oorzaak. Mocht een scheur in de muur van uw kelder voor vochtschade zorgen, dan moeten onze vochtbestrijders deze eerst herstellen. Zou u dit niet doen, dan zou het vochtprobleem al snel weer terugkeren.

Nadat de schade aan een muur hersteld is, gaan we deze injecteren. Dit betekent dat we op 3-5 cm boven de vloerpas gaten in de muur boren. Vaak boren we deze gaten in de hele breedte van de muur. In deze gaten stopt Hydro Solutions vervolgens buisjes, waarin we een chemische stof spuiten. Deze stof zorgt samen met het metselwerk voor een chemische reactie, waarbij een vochtwerende laag ontstaat. Zo voorkomen we opstijgend vocht.

Wat betaalt de verzekering?

Bij het uitvoeren van vochtbestrijding in de kelder, kan het verstandig zijn om uw polisvoorwaarden nog eens door te nemen. In het geval dat u een brandverzekering afgesloten heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding voor de gemaakte kosten. Of en tot welk bedrag ze deze kosten vergoeden, verschilt per verzekeraar. U vindt dit terug in de polisvoorwaarden.

Naast de vergoeding die u via een verzekeraar kunt krijgen, heeft u mogelijk recht op de Vlaamse renovatiepremie. Met deze premie kunt u delen van uw woning renoveren, waar het herstellen van een vochtprobleem in de kelder een voorbeeld van is. Het is onder meer van uw inkomen, uw woning en de hoogte van de kosten afhankelijk, hoeveel u hiervan vergoed krijgt.

Wilt u ook vochtbestrijding in uw kelder laten uitvoeren? Neem vrijblijvend contact met ons op, als u hier meer over wilt weten! Samen zoeken we naar een passende oplossing voor het vochtprobleem in uw kelderruimte.

Kosten

De kosten van het uitvoeren van vochtbestrijding in uw kelder zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de toegepaste methode. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M.   5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P.   5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Het telefoonnummer voor uw regio kunt u vinden op onze contactpagina. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.