Vochtbestrijding

Vochtbestrijding is het behandelen van muren of gevels om deze vochtwerend te maken. Dit is belangrijk om schade en problemen met uw gezondheid door vocht te voorkomen. Hydro Solutions zorgt voor professionele vochtbestrijding in West- en Oost-Vlaanderen. Twijfelt u of vochtbestrijding nodig is? We komen graag bij u langs voor een inspectie! We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Waarom Hydro Solutions?

 • Zorgvuldige inspectie
 • Doeltreffende aanpak
 • Professioneel maatwerk
 • Ervaren specialisten
 • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

 • Zorgvuldige inspectie
 • Doeltreffende aanpak
 • Professioneel maatwerk
 • Ervaren specialisten
 • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Vochtbestrijding: vochtproblemen aanpakken en voorkomen

Vochtbestrijding is noodzakelijk wanneer er in uw huis een probleem is met vocht. Vochtproblemen kunnen zowel voor schade aan uw woning, als aan uw gezondheid zorgen. (Meer informatie over veelvoorkomende vochtproblemen vindt u op onze vochtproblemen pagina.) Ook kunt u vochtbestrijding preventief laten uitvoeren. Hydro Solutions helpt u hier als specialist in vochtbestrijding graag bij! Wij vertellen u graag meer over de oorzaken van vochtproblemen, hoe we deze behandelen en hoe u nieuwe vochtproblemen kunt voorkomen.

Wanneer is vochtbestrijding nodig?

Vochtbestrijding is nodig wanneer vochtproblemen zorgen voor schade aan uw woning of gezondheid. U kunt deze vochtproblemen herkennen aan:

 • Ramen die vaak beslagen zijn
 • Muffe lucht in huis
 • Ongedierte dat op vocht afkomt (bijv. pissebedden)
 • Vochtige muren of schimmel/algen op muren
 • Loslatend stucwerk of behang
 • Afbladderende verf
 • Rottend hout
 • Zoutvlekken

Ook wanneer u vermoedt dat uw muren of fundering niet goed bestand zijn tegen vocht kunt u vochtbestrijding uitvoeren. Wij kunnen muren injecteren of onderkappen zodat vocht er niet langer doorheen kan trekken. Zo voorkomt u dat er binnen vochtproblemen ontstaan. Twijfelt u of vochtbestrijding nodig is? We komen graag bij u langs voor een inspectie.

Welke vochtproblemen verhelpen we met vochtbestrijding?

VochtbestrijdingEen vochtprobleem als doorslaand vocht kan ontstaan door schade aan uw muur, of doordat de muur poreus is. Het vocht van regenbuien trekt in zo’n geval in de muur, waarbij het zich door de buitenmuur verspreid. Naarmate de hoeveelheid vocht in de muur toeneemt, slaat dit door naar de binnenmuur. Dankzij vochtbestrijding is doorslaand vocht verleden tijd. Een ander veel voorkomend vochtprobleem is opstijgend vocht. Vaak is een slechte fundering de oorzaak van dit vochtprobleem. Verouderde funderingen zijn niet voorzien van een waterkering, waardoor het vocht omhoog kan trekken. (Het gaat hierbij om vocht in de vorm van grondwater.) Ook condensatie kan leiden tot vochtproblemen. In het bijzonder wanneer een ruimte met veel condens, zoals de badkamer of keuken, slecht geventileerd is.

Heeft u een ander vochtprobleem? Vraag naar de mogelijkheden! Wij helpen u graag!

Waarom is vochtbestrijding belangrijk?

Vochtbestrijding is noodzakelijk om schade aan uw woning en gezondheid tegen te gaan. Zo kan een vochtprobleem leiden tot schade aan uw wandbekleding in huis. Denk aan verf, behang of pleisterwerk wat los begint te laten. Daarbij vormen vochtplekken, als gevolg van een vochtprobleem, de ideale voedingsbodem voor algen en schimmels. Hoewel u deze niet ziet, zullen deze schimmels voor hele kleine zwevende schimmelsporen in de lucht zorgen. Als u deze inademt, kan dat voor een verzwakking van uw weerstand zorgen. Ook spier- en gewrichtspijn kan verergeren door een te hoge luchtvochtigheid.

Methoden voor vochtbestrijding

Hydro Solutions zet verschillende vormen van vochtbestrijding in om vochtproblemen in huis op te lossen. Het is afhankelijk van het type probleem welke methode het effectiefst is.

Buitenmuur impregneren bij doorslaand vocht

Wanneer u te maken heeft met doorslaand vocht, zal Hydro Solutions uw buitenmuur impregneren als vochtbestrijding. Dit betekent dat we de muur eerst volledig herstellen, om deze vervolgens te reinigen en te impregneren. Onder het herstellen van de buitenmuur valt het vervangen van kapotte stenen, het herstellen van scheuren en het vernieuwen van het voegwerk. Het impregneren zelf verloopt middels een hydrofuge behandeling. De muur krijgt een waterafstotende (onzichtbare) coating.

Opstijgend vocht tegengaan met injecteren

Om opstijgend vocht tegen te gaan kiezen we er in de meeste gevallen voor om de muren te injecteren. Bij het injecteren boren we eerst gaten in de muur, op zo’n 3-5 cm boven de vloerpas. Deze gaten voorzien we van een buisje, waarin we een chemisch middel spuiten. De combinatie van dit middel met het metselwerk van uw muur, zorgt voor een chemische reactie. Bij deze chemische reactie ontstaat een waterkerende laag in uw muur. Dit vormt een barrière tegen het vocht.

Muur onderkappen tegen optrekkend vocht

Indien injecteren niet voldoende soelaas geeft, kunnen wij de muur ook onderkappen. Hier gaat Hydro Solutions een zaagsnede in de buitenmuur aanbrengen waarbij we een vochtscherm plaatsen. Aangezien we ingrijpen in de stabiliteit van de muur zullen we per meter moeten werken. Dit vergt veel meer tijd, en is de reden dat onderkappen een veel duurdere zaak is dan injecteren. Daarom proberen we altijd eerst het probleem op te lossen door de muur te injecteren.

Gelukkig is in de meeste gevallen het injecteren van de muur genoeg om uw probleem te verhelpen. Hydro Solutions neemt dit graag voor u uit handen.

Kunt u het zelf?

Vochtbestrijding noodzakelijkDe reeds beschreven methodes om vochtproblemen in huis tegen te gaan zijn niet zelf uit te voeren. Om deze methodes uit te voeren moet u over specifieke hulpmiddelen beschikken. Daarnaast is het gevaarlijk om zelf muren te onderkappen. Wat kunt u wel doen? Sommige vochtproblemen ontstaan door gebrekkige ventilatie. Dit kunt u oplossen door regelmatig te ventileren en/of gebruik te maken van een luchtontvochtiger. Dit is echter geen geschikte oplossing voor problemen veroorzaakt door opstijgend of doorslaand vocht. Hiervoor kunt u het beste de vochtbestrijders van Hydro Solutions inschakelen.

Wat betaalt de verzekering?

In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw verzekering. Het herstel van bepaalde vochtschade valt namelijk onder de brandverzekering. In de polisvoorwaarden vindt u de exacte dekking van uw verzekeraar. Helaas zijn opstijgend en doorslaand vocht vaak niet gedekt. Meestal vergoeden verzekeraars namelijk alleen de schade ontstaan door lekkages. Vochtbestrijding werkzaamheden komen echter wel in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie. Hiermee kunt een deel van de kosten vergoed krijgen.

Nieuwe vochtproblemen voorkomen

Onze specialisten kunnen vochtbestrijding ook preventief voor u inzetten. Laat uw buitenmuur preventief impregneren. Of kies voor het injecteren van muren, als uw woning een oude fundering heeft. Zo voorkomt u dat er vochtproblemen ontstaan. Hydro Solutions vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Kosten

De kosten van vochtbestrijding zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de toegepaste methode. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen. Dan maken we direct een inschatting van de kosten voor u. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M.   5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P.   5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Het telefoonnummer voor uw regio kunt u vinden op onze contactpagina. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.