Vocht in huis

Constateert u vocht in huis? Dit is te herkennen aan lichtgele vochtplekken op binnen- en buitenmuren. Hydro Solutions herstelt vochtschade door middel van vochtbestrijding. Wij maken gebruik van gespecialiseerde technieken, zoals het injecteren of onderkappen van de muur. Hierdoor verlossen wij u permanent van vochtschade. Wij vertellen u graag meer over de gevolgen van vocht in huis.

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang  van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Vocht in huis herkennen en oplossen

Als gevolg van vocht in huis, kan er vochtschade ontstaan. Vochtschade ontstaat niet alleen aan muren of vloeren, ook heeft vocht in huis een negatieve invloed op uw gezondheid. Wij vertellen u over het herkennen van vocht in huis, de oorzaken van vocht in huis en de gevolgen die het vocht heeft op uw gezondheid. Daarbij geven we enkele handige tips om zelf aan de slag te gaan met het verminderen van de hoeveelheid vocht binnen uw woning. Zeker wanneer u handig bent, kunt u vaak verschillende klussen zelf uitvoeren!

Vocht in huis herkennen

Vocht in huis

Een nadeel aan vocht in huis, is dat dit vaak niet direct te herkennen is. Zowel bij doorslaand vocht als bij opstijgend vocht, is de aanwezigheid van het vocht pas na verloop van tijd zichtbaar. U herkent het vocht aan lichtgele vochtplekken, die normaliter op binnenmuren ontstaan. Ook kunt u bij een vermoeden van vocht in huis naar sporen op de buitenmuren zoeken. Op buitenmuren ontstaan zogenaamde hygroscopische zouten, die een hele witte kleur hebben. Zeker bij bijvoorbeeld een rode baksteen steekt deze kleur fel af.

Naast de mogelijkheid om naar vochtplekken te zoeken op binnen- en buitenmuren, kunt u een hygrometer in huis gebruiken. De hygrometer toont u de luchtvochtigheid in ruimtes. Op het moment dat de hygrometer over een periode van enkele weken sterk gestegen is, kan dit duiden op vocht in uw woning.

 

Oorzaken van vocht in huis

Reeds werden twee oorzaken van vocht in huis genoemd, namelijk: opstijgend vocht en doorslaand vocht. Ook noemen we condensatie vaak een oorzaak van een vochtige ruimte. Grondwater veroorzaakt doorgaans opstijgend vocht. Het grondwater trekt hierbij omhoog in uw muren, waardoor er op een gegeven moment vochtplekken zichtbaar zijn. Ook een slechte ventilatie in huis of vochtdoorslag van regenbuien kunnen de oorzaak van opstijgend vocht zijn.

Bij doorslaand vocht komt het vocht niet vanuit de grond. In dit geval is er vaak sprake van poreuze of beschadigde muren. Wanneer regenbuien tegen uw muren slaan, trekt een deel van het vocht in de muur. Het vocht zal zich steeds verder door de muur verspreiden, waarna het uiteindelijk ook in de binnenmuur trekt.

Schadelijk voor de gezondheid?

Vocht in huis is schadelijk voor de gezondheid, op het moment dat er algen en schimmels op de vochtplekken groeien. Als gevolg van deze schimmelvorming zullen er minutieuze schimmelsporen door de lucht zweven. Bij het inademen komen deze in uw lichaam terecht, waar ze uw weerstand kunnen verzwakken. Met name astmatische personen zijn gevoelig voor de negatieve gevolgen van schimmels en algen binnen uw woning. Ook reumatische klachten kunnen versterken door de verhoogde luchtvochtigheid in uw woning.

Tips om zelf aan de slag te gaan met het verminderen van vocht in huis

Het is vaak erg lastig om een vochtprobleem volledig zelf op te lossen. U zou echter een aantal eerste stappen kunnen zetten! Eerder werd al beschreven dat het gebruik van hygrometer aan te raden is. Zo signaleert u een vochtprobleem in huis al in een vroeg stadium. Ook het gebruik van vochtvreters is raadzaam! De vochtvreters zorgen dat de luchtvochtigheid in huis vermindert, waardoor de kans op schade afneemt.

Een derde mogelijkheid die u heeft bij vocht in huis, is het controleren en herstellen van muren. Mogelijk zitten er een aantal kapotte stenen in uw muur, is er sprake van een scheur, enzovoorts. Wanneer u over het benodigde gereedschap beschikt, kunt u deze schade zelf proberen te herstellen.

Vocht in huis verwijderen

Naast de stappen die u zelf kunt ondernemen bij vocht in huis, is het verstandig om een professionele organisatie in te schakelen. Hydro Solutions kan vocht op verschillende manieren voor u verwijderen. Bij opstijgend vocht zullen we de muur voor u injecteren met een chemisch stofje. Dit stofje veroorzaakt vervolgens een chemische reactie aan de binnenzijde van de muur, waardoor er een waterkering ontstaat. Deze waterkering voorkomt dat het vocht nog langer in uw muur omhoog zal trekken.

Bij doorslaand vocht kunnen we uw buitenmuur reinigen en impregneren. Vocht in huis verwijderen door buitenmuren te impregneren, betekent dat we een coating op de muur aanbrengen. Deze coating stoot neerslag af, waardoor er geen of nauwelijks nog vocht in de muur trekt.

Heeft u ook te maken met vocht in huis? Neem contact op met Hydro Solutions, om u te laten informeren over onze mogelijkheden. Wij geven u vakkundig advies en leveren een persoonlijke oplossing voor elke situatie. Onze experts helpen u graag.

Kosten

De kosten van het behandelen van vocht in huis zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de toegepaste methode. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M.   5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P.   5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Het telefoonnummer voor uw regio kunt u vinden op onze contactpagina. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.