Vochtbestrijding Roeselare

Vochtbestrijding is het behandelen van muren of gevels om deze vochtwerend te maken. Dankzij onze vochtbestrijding zijn vochtproblemen verleden tijd. Ook kunt u vochtbestrijding preventief laten uitvoeren. Hydro Solutions zorgt voor professionele vochtbestrijding in Roeselare en omstreken. Twijfelt u of vochtbestrijding nodig is? We komen graag bij u langs voor een inspectie!

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Vakkundige vochtbestrijding in Roeselare tegen vochtproblemen

Vochtproblemen zorgen vaak voor een vervelende waterschade aan uw woning. Bent u ervan op de hoogte dat vochtproblemen ook schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid? Het is een van de redenen dat men vaak al snel kiest voor professionele hulp bij vochtbestrijding in Roeselare. Hydro Solutions kan u deze hulp bieden! Onze specialisten hebben een ruime ervaring in het opsporen en verhelpen van verschillende vochtproblemen. Op deze pagina leest u meer over de vochtproblemen die wij voor u kunnen aanpakken en de manier waarop wij dit doen.

Wanneer is vochtbestrijding in Roeselare nodig?

Het inschakelen van professionele hulp bij vochtbestrijding in Roeselare is noodzakelijk, op het moment dat de luchtvochtigheid in huis toeneemt. U meet de luchtvochtigheid eenvoudig met een hygrometer. Let er hierbij op, dat u niet alleen naar de keuken en badkamer kijkt. Mogelijk heeft u te maken met doorslaand- of opstijgend vocht, waardoor de luchtvochtigheid ook in de slaap- of woonkamer toegenomen is. U kunt in zo’n geval eerst zelf naar een oplossing zoeken door de ruimtes goed door te laten tochten. Heeft dit geen effect? Kies in dat geval voor professionele vochtbestrijding in Roeselare.

Uiteenlopende vochtproblemen verhelpen met vochtbestrijding

Vochtbestrijding Roeselare

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen, die onze specialisten middels professionele vochtbestrijding in Roeselare verhelpen. Vochtproblemen die regelmatig voorkomen binnen woningen zijn doorslaand vocht en opstijgend vocht. Bij doorslaand vocht trekt het vocht van de buitenmuur naar de binnenmuur. Dit is vaak een langdurig proces. Dit is zichtbaar op het moment dat er vochtplekken ontstaan. Naast doorslaand vocht is ook opstijgend vocht een probleem wat regelmatig voorkomt. Hierbij trekt het vocht vanuit een oude fundering onder uw woning omhoog.

Noodzaak van vochtbestrijding in Roeselare

Het laten verhelpen van vochtproblemen binnen uw woning is om verschillende redenen belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de schade die aan onder meer uw muren en plafonds kan ontstaan. Schade komt voor in de vorm van afbladderend verf, gescheurd behang, vochtplekken, enzovoorts. Ook kunnen er na verloop van tijd schimmels op deze vochtplekken ontstaan. Zelfs zonder de schimmelvorming aan te raken, kunt u hiermee in aanraking komen. Er zullen altijd kleine schimmeldeeltjes in de lucht zweven! Naast deze schade kan uw gezondheid achteruitgaan door een te hoge luchtvochtigheid. Zeker mensen met reuma of astma zijn hier gevoelig voor.

Methoden voor vochtbestrijding binnen woningen

Afhankelijk van het vochtprobleem binnen uw woning, kiezen we een geschikte behandelmethode uit. In het geval van doorslaand vocht is het aannemelijk dat de keuze valt op het impregneren van de muur. Hierbij brengen we een waterafstotende laag aan op de muur, die voorkomt dat hier nog vocht in kan trekken. Bij opstijgend vocht is het zinvoller om voor het injecteren van de muur te kiezen. Hierbij boren we gaten in de muur en voorzien deze van een speciaal middeltje. Dit middeltje veroorzaakt een chemische reactie in de muur, waaruit een natuurlijke waterkering ontstaat. Als deze manier van vochtbestrijding in Roeselare niet werkt, kunnen we een fysieke waterkering in de muur plaatsen.

Zelf vochtbestrijding in Roeselare uitvoeren

Het is ontzettend lastig om zelf aan de slag te gaan met vochtbestrijding in Roeselare. Dit komt onder meer door het gebrek aan kennis over vochtbestrijding en het ontbreken van de juiste gereedschappen en middelen. Wel kunt u de luchtvochtigheid in ruimtes in de gaten houden en kunt u een eerste stap zetten naar het oplossen van vochtproblemen. Dit doet u bijvoorbeeld door vochtvreters in huis te plaatsen. Door deze vochtvreters regelmatig te legen, wordt er veel vocht uit de lucht opgenomen. Ook het ventileren van ruimtes is essentieel bij het verlagen van de luchtvochtigheid binnen woningen.

Wat betaalt de verzekering bij vochtproblemen?

Vocht op muur

Wist u dat u in sommige gevallen in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit uw verzekering? De brandverzekering dekt vaak een deel van de kosten voor het oplossen van een vochtprobleem of het herstel van ontstane waterschade. Hoe uitgebreid uw dekking voor vochtbestrijding in Roeselare precies is, verschilt per verzekering. Kijk uw verzekeringspolis nog eens na op de dekking die uw verzekeraar biedt!

Tip: kijk ook eens op de website van de Vlaamse renovatiepremie! Op deze website vindt u precies aan welke voorwaarden u moet voldoende om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor het herstellen van vochtproblemen.

Nieuwe vochtproblemen in huis voorkomen

Nadat bestaande vochtproblemen opgelost zijn, kan het zinvol zijn om nieuwe vochtproblemen te voorkomen. Wanneer u te maken had met opstijgend vocht, kan het slim zijn om uw muren te impregneren tegen doorslaand vocht. Andersom kunt u uw muren laten injecteren, als u deze eerder al heeft laten impregneren. Zoals eerder beschreven werd, kunt u zelf voor het gebruik van vochtvreters in huis kiezen en uw woning goed laten doortochten.

Wilt u weten voor welke vormen van vochtproblemen uw woning gevoelig is? Hydro Solutions komt graag bij u langs voor een inspectie. Ook als u direct hulp bij vochtbestrijding in Roeselare wenst, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Kosten

De kosten van vochtbestrijding zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de toegepaste methode. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

Wij helpen u graag bij diverse vochtproblemen. Hydro Solutions helpt onder andere bij:

Contacteer ons

U kunt ons overal in Roeselare en omstreken inschakelen voor het verhelpen van vochtproblemen.

Maandag tot en met vrijdag:
09:00-17:00

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M. 5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P. 5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Bel 051 79 14 96 en u krijgt direct een ervaren technieker aan de lijn. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.