Vochtbestrijding Oostende

Vochtbestrijding is het behandelen van muren of gevels om deze vochtwerend te maken. Dankzij onze vochtbestrijding zijn vochtproblemen verleden tijd. Ook kunt u vochtbestrijding preventief uitvoeren. Hydro Solutions zorgt voor professionele vochtbestrijding in Oostende en omstreken. Twijfelt u of vochtbestrijding nodig is? We komen graag bij u langs voor een inspectie!

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Vochtbestrijding in Oostende van Hydro Solutions

Vochtproblemen komen in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan opstijgend vocht, doorslaand vocht of condensatievocht. Bij verschillende van deze vochtproblemen kan een professionele vochtbestrijding in Oostende wenselijk zijn! Hydro Solutions helpt u hier graag bij. Met een ruime ervaring en de mogelijkheid om verschillende vochtbestrijdingsmethodes te gebruiken, bieden we u bij ieder type vochtprobleem een passende oplossing aan. Met welk vochtprobleem heeft u te kampen binnen uw woning?

Wanneer is vochtbestrijding in Oostende noodzakelijk?

Een lekkage kunt u door een loodgieter op laten lossen. Er zijn echter situaties,
waarbij vochtproblemen Vochtbestrijding Oostendeniet door een lekkage ontstaan. Doorslaand vocht is hier een goed voorbeeld van! Ook bij opstijgend vocht kan een loodgieter doorgaans weinig voor u betekenen. In beide gevallen dient u een specialist op het gebied van vochtbestrijding in Oostende in te schakelen, om verdere schade aan uw woning te voorkomen. Door gebruik te maken van een hygrometer binnen uw woning, kunt u de toenemende luchtvochtigheid in huis in de gaten houden. Op het moment dat de luchtvochtigheid te hoog stijgt, is er mogelijk sprake van een vochtprobleem.

Verschillende vochtproblemen verhelpen met vochtbestrijding

Zoals reeds beschreven werd, kan Hydro Solutions u bij het bestrijden van verschillende vochtproblemen van dienst zijn. In de basis zijn dit drie hoofdsoorten vochtproblemen, namelijk: doorslaand vocht, opstijgend vocht en condensatievocht. Hierbij is laatstgenoemd vochtprobleem het eenvoudigst op te lossen. Vaak is het al voldoende om uw ventilatie in huis te verbeteren. Zet ramen wat vaker open, zorg voor een ventilatierooster boven ramen, enzovoorts. Op deze manier kan het condens in de badkamer of keuken snel afvoeren,  waardoor vochtproblemen u bespaard blijven.

Noodzaak van een snelle vochtbestrijding in Oostende

Er zijn meerdere redenen te bedenken, die de noodzaak van een snelle vochtbestrijding in Oostende verklaren. Bent u er bijvoorbeeld van op de hoogte, dat een hoge luchtvochtigheid in huis een negatieve invloed heeft op uw weerstand? Evenals dat dit bij mensen met reuma en astma voor kortademigheid of pijnlijke spieren en gewrichten kan zorgen. Daar komt bij dat een snelle vochtbestrijding in Oostende schade aan uw woning helpt te voorkomen. Denk aan vochtplekken op muren, schade aan uw wandbekleding, enzovoorts. Des te sneller u een vochtprobleem laat verhelpen, des te kleiner is de kans op schade en gezondheidsklachten.

Methoden voor vochtbestrijding in huis

Specialisten van Hydro Solutions kunnen verschillende methoden gebruiken om vochtproblemen in huis aan te pakken. Bij doorslaand vocht is het bijvoorbeeld gebruikelijk om een muur te impregneren. Dit betekent dat we een waterafstotende coating op de muur aanbrengen, om te voorkomen dat er nog langer water in de muur trekt. Mocht u te maken hebben met opstijgend vocht, dan moet we een nieuwe waterkering in de muur plaatsen. Dit doen wij in veel gevallen door de muur te injecteren met een speciaal goedje. Dit middel wekt een chemische reactie op, die voor een natuurlijke waterkering in de muur zal zorgen. Mocht dit niet werken, dan bouwen we een fysieke waterkering. Hierbij slijpen we een muur in de gleuf.

Zijn deze methoden zelf uit te voeren?

Vaak vragen woningbezitters zich af wat zij zelf tegen vochtproblemen kunnen doen. Het impregneren of injecteren van muren is vaak te lastig om zelf uit te voeren. Men heeft hier de hulpmiddelen en kennis niet voor. De kans dat u een dergelijke vorm van vochtbestrijding in Oostende succesvol en op effectieve wijze uitvoert, is bijzonder klein. Wel kunt u zorgen voor vochtvreters in de vochtige ruimtes binnen uw woning. De vochtvreters nemen het vocht op uit de lucht, waarmee de kans op vochtproblemen sterk afneemt. Ook kunt u de ventilatie in huis verbeteren door regelmatig ramen tegenover elkaar open te zetten.

Wat betaalt de verzekering voor vochtbestrijding in Oostende?

Wanneer u hulp zoekt bij vochtbestrijding in Oostende komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding van uw verzekering. De brandverzekering dekt vaak een deel van de kosten voor het herstel van vochtschade of het uitvoeren van vochtbestrijding in Oostende. In de verzekeringspolis vindt u de exacte dekking hiervan. Twijfelt u? Neem in dat geval eens contact op met uw verzekeraar.

Ook kan het verstandig zijn om naar de Vlaamse renovatiepremie te kijken. Met deze premie krijgt u een vergoeding om een deel van uw woning te renoveren. Op de website hiervan vindt u meer informatie over de voorwaarden waaraan u moet voldoen, om in aanmerking te komen voor deze premie.

Nieuwe vochtproblemen voorkomen

Vochtschade

Vochtbestrijding in Oostende is niet alleen het overwegen waard bij het verhelpen van bestaande vochtproblemen. Ook bij het voorkomen van nieuwe vochtproblemen kan het impregneren van een poreuze muur of het injecteren van muren het overwegen waard zijn. In het bijzonder wanneer uw woning op een relatief oude fundering gebouwd is. Deze funderingen beschikken vaak nog niet over een waterkering, waardoor de kans op opstijgend vocht groot is.

Wilt u meer weten over het voorkomen van nieuwe vochtproblemen? Of bent u benieuwd wat wij op het gebied van vochtbestrijding in Oostende voor u kunnen betekenen? Neem eens vrijblijvend contact met ons op.

Kosten

De kosten van vochtbestrijding zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de toegepaste methode. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

Wij helpen u graag bij diverse vochtproblemen. Hydro Solutions helpt onder andere bij:

Contacteer ons

U kunt ons overal in Oostende en omstreken inschakelen voor het verhelpen van vochtproblemen.

Maandag tot en met vrijdag:
09:00-17:00

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M. 5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P. 5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Bel 059 79 99 01 en u krijgt direct een ervaren technieker aan de lijn. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.