Muur onderkappen

Bij het onderkappen van muren plaatsen we een vochtkering in de muur via uitgezaagde gleuven. Dit is nodig om schade en gezondheidsproblemen door opstijgend vocht tegen te gaan. Het onderkappen van muren is nodig als het injecteren van muren geen effect heeft gehad. Wilt u muren laten onderkappen? Hydro Solutions voert het doeltreffend en professioneel voor u uit!

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Muur onderkappen tegen opstijgend vocht

Hydro Solutions helpt u graag bij het onderkappen van muren. Het onderkappen van muren is nodig om opstijgend vocht tegen te gaan. Dit is een vochtprobleem waarbij de muur grondwater opzuigt. Het is belangrijk om opstijgend vocht te voorkomen want dit leidt tot schade en gezondheidsproblemen. Door de muur te onderkappen kan de muur niet langer grondwater opzuigen. We plaatsen namelijk een vochtwerend laag in de muur. Hoe werkt het onderkappen van muren precies? En wat zijn de voor- en nadelen?

Wanneer is het noodzakelijk om muren te onderkappen?

muur onderkappen

Vochtschade

Uw muur onderkappen is noodzakelijk op het moment wanneer u last heeft van opstijgend vocht. Dit is vocht dat vanaf uw fundering tot in uw binnenmuren trekt. Hier zorgt het voor schade en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Ook kan het vocht leiden tot gezondheidsproblemen zoals allergie, irritatie van luchtwegen of spier- en gewrichtspijn. Eerst zullen we het vocht bestrijden door de muren te injecteren. Muren injecteren is namelijk minder ingrijpend en arbeidsintensief. Daarom heeft deze methode doorgaans de voorkeur. Het komt echter soms voor dat het injecteren geen doeltreffend resultaat heeft geboden. We zullen dan overgaan tot het onderkappen van de muren.

Hoe werkt het onderkappen van muren?

Een muur onderkappen, wat we ook wel ondersnijden noemen, begint bij het slijpen van een gleuf in de gevel. Deze gleuf brengen we op 2 cm boven de vloerpas aan in de muur. Vaak kiezen we ervoor om de gleuf over de hele breedte van de muur door te laten lopen. Zo is het effect van een muur onderkappen in uw woning maximaal! We werken steeds per meter, omdat het onverantwoord is de hele gleuf in een keer te zagen. Dit zou het dragen vermogen van de muur aantasten.

Wanneer de gleuf is aangelegd, voorzien we deze van een vochtscherm. Dit scherm overlapt steeds met de vorige meter om lekkages te voorkomen. Afhankelijk van de situatie gebruiken we verschillende soorten vochtschermen: rvs golfplaten, half stijve vochtschermen, DPC folie en hydraulische mortel.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Bij het uitvoeren van een onderkapping plaatsen we een vochtscherm. Dit vochtscherm blijft in principe een leven lang goed. Opstijgend vocht is hierdoor definitief verleden tijd. Daarnaast kunt u na het onderkappen direct aan de slag met het herstellen van verflagen, behang of stucwerk. Na het injecteren van muren zou u lange tijd moeten wachten voordat het oppervlak voldoende is opgedroogd.

Aan het onderkappen van muren zitten echter ook een aantal nadelen. Een muur onderkappen is namelijk bijzonder arbeidsintensief. We moeten steeds per meter werken en het slijpen van een gleuf in de muur kost veel tijd. Dit maakt het onderkappen ook een relatief dure methode van vochtbestrijding.

Vlaamse Renovatiepremie toepasbaar?

Vochtbestrijding noodzakelijkHet laten onderkappen van uw muur hoeft u niet altijd volledig zelf te betalen. Het kan voorkomen dat het oplossen van vochtproblemen in huis onder uw brandverzekering valt. Bekijk de polisvoorwaarden van uw verzekering nog eens goed, om dit te controleren. Ook komt u mogelijk in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie. Op de website van de Vlaamse renovatiepremie vindt u precies wanneer u in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming om uw woning te renoveren.

Wilt u uw muur laten onderkappen? Hydro Solutions staat voor u klaar!

Kosten

De kosten van het onderkappen van muren zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M.   5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P.   5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Het telefoonnummer voor uw regio kunt u vinden op onze contactpagina. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.