Muur injecteren

Door muren te injecteren met een speciale vloeistof ontstaat er een kunstmatige waterkering. Dit is nodig om schade en gezondheidsproblemen door opstijgend vocht tegen te gaan. Het injecteren van muren is een voordelige keuze. Andere methoden van vochtbestrijding zijn duurder en ingrijpender. Wilt u muren laten injecteren? Hydro Solutions staat voor u klaar!

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Muur injecteren tegen vocht

Vochtproblemen komen in verschillende vormen voor. Condensatie, opstijgend vocht en doorslaand vocht zijn de bekendste voorbeelden. Bij opstijgend vocht is de muur injecteren tegen vocht de beste behandelmethode. Onze specialisten vertellen u graag meer over de voordelen van muren injecteren, de werkwijze die we hierbij gebruiken en de duur van het droogproces.

Voordelen van muren injecteren

muur injecteren

Schade door vocht

Het voordeel van een muur injecteren is dat vocht niet langer in uw muur omhoog kan trekken. Door een speciaal middel te injecteren ontstaat een waterkering. Dit vormt een barrière tegen opstijgend vocht. Opstijgend vocht is een groot probleem. Niet alleen leidt opstijgend vocht tot gezondheidsklachten, ook kan er schade aan uw woning ontstaan. Vochtproblemen kunnen onder andere zorgen voor allergische reacties, irritatie van de luchtwegen en spier- en gewrichtspijn. Met name reuma- en astmapatiënten kunnen hier veel last van hebben. Daarnaast zorgt het vocht ervoor dat verf afbladdert, behang loslaat of stucwerk afbrokkelt. Het is daarom verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Hydro Solutions staat voor u klaar!

Hoe werkt het injecteren van muren?

We beginnen met het inventariseren van de oorzaak van het vochtprobleem in huis. Vocht kan immers ook ergens anders vandaan komen dan vanuit de grond. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende dakgoot, condensatie of bouwvocht. Het is daarom van belang om eerst een diagnose te stellen. Want ook doorslaand vocht zou voor vochtplekken op binnenmuren kunnen zorgen. Bij doorslaand vocht is het aanbrengen van een vochtwerende coating echter een betere en goedkopere oplossing.

Wanneer er is vastgesteld na een diagnose dat u te maken heeft met optrekkend vocht zetten we het proces in gang. We boren gaten over de volledige breedte van de muur. Deze gaten zitten op 3-5 cm boven de vloerpas en steeds circa 10-15 cm bij elkaar vandaan. Vervolgens plaatsen we speciale buisjes in de gaten, waarin we vervolgens het vochtwerende middel spuiten. Het metselwerk absorbeert het middel, waarna er een chemische reactie ontstaat. Deze reactie zorgt voor de ontwikkeling van een waterkerende laag in de muur, die het grondvocht tegenhoudt. De muur kan weer uitdrogen en tot zijn normale evenwichtsvochtgehalte stabiliseren.

Hoe lang duurt het drogen?

Het is belangrijk dat de muur volledig uitgedroogd is voordat we kunnen gaan injecteren. Is de muur nog niet genoeg opgedroogd dan is het effect van de injectie niet optimaal. Het vocht bevindt zich op dat moment immers al boven de vloerpas. Ook na het injecteren van de muur moet er een droogfase plaatsvinden. Dit kan soms wel tot een jaar duren en is sterk afhankelijk van onder andere de samenstelling van de muur, de ventilatie binnen uw woning. In een kelderruimte zal dit bijvoorbeeld langer duren dan in een woonkamer. In kelderruimtes is namelijk vaak minder ventilatie. Voordat we beginnen met injecteren maken we een inschatting voor u van de verwachte droogtijd.

Wat betaalt de verzekering?

Kosten voor het herstel van vochtproblemen in huis vergoed in sommige gevallen een verzekeraar. In België kunt u aanspraak maken op een vergoeding via uw brandverzekering. Het verschilt echter per verzekeraar hoe uitgebreid de dekking van zo’n brandverzekering is. Lees uw polisvoorwaarden door, om hier meer informatie over te vinden. Ook kan het interessant zijn om te achterhalen of u in aanmerking komt voor de Vlaamse renovatiepremie. Met deze premie krijgt u een vergoeding voor de renovatie van delen van uw woning. Op de website van de organisatie achter deze premie vindt u precies of en wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding. Onder meer uw inkomen, uw woning, andere bezittingen en de hoogte van de kosten voor de renovatie spelen hierbij een rol.

Kosten

De kosten van het injecteren van muren zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M.   5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P.   5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Het telefoonnummer voor uw regio kunt u vinden op onze contactpagina. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.