Onze werkwijze:

Probleemanalyse

Welke methode het beste resultaat biedt is afhankelijk van het type vochtprobleem waar u mee te maken heeft. We zullen daarom altijd eerst achterhalen waar het vocht dat problemen veroorzaakt vandaan komt. Op onze vochtproblemen pagina kunt u uitgebreidere informatie vinden over vochtproblemen die veel voorkomen. Vooral doorslaand vocht en opstijgend vocht komen veel voor in Vlaanderen.

Doorslaand vocht is regenwater dat in de muur trekt. Dit komt vaak door beschadigingen aan de buitenmuur. Opstijgend vocht is grondwater dat omhoog trekt in de muur door de zuigende kracht van de stenen.

Diagnose

Staat vast waar het vocht vandaan komt dan kiezen we op basis hiervan de meest doeltreffende methode.

Bij doorslaand vocht is het aanbrengen van een coating op de buitenmuur de beste oplossing. Deze coating voorkomt dat vocht vanaf buiten in de muur kan trekken.

Bij opstijgend vocht zullen we de muur injecteren met een vochtwerend middel. Alleen wanneer dit injecteren geen effect heeft gaan we over tot het onderkappen van de muur. Het onderkappen is duurder en arbeidsintensiever dan injecteren. Vandaar dat we het probleem altijd eerst proberen te verhelpen door de muur te injecteren.

Twijfelt u wat de beste aanpak is? Contacteer ons! Dan komen we langs voor een inspectie. We lopen dan de ruimtes aangetast zorgvuldig voor u na en maken een scherpe offerte.

Methoden

Aanbrengen coating tegen regen. Deze methode is rechttoe rechtaan. We bespuiten de buitenmuur met een vochtwerende coating tegen doorslaand vocht. Vocht kan hierdoor niet langer in de muur trekken.

Muur injecteren tegen opstijgend vocht. We injecteren de muur met een vochtwerend middel. Dit zorgt voor een vochtkering waardoor de muur niet langer grondwater opzuigt. We hebben een uitvoerige omschrijving van deze methode op onze website.

Muur onderkappen tegen opstijgend vocht. We zagen een gleuf in de muur waarin we een vochtscherm plaatsen. Dit vormt een fysieke barrière tegen vocht. Dit is echter ingrijpend en intensief. Op onze website kunt u meer lezen over deze methode.