Vochtbestrijding Kortrijk

Vochtbestrijding is het behandelen van muren of gevels om deze vochtwerend te maken. Dankzij onze vochtbestrijding zijn vochtproblemen verleden tijd. Ook kunt u vochtbestrijding preventief laten uitvoeren. Hydro Solutions zorgt voor professionele vochtbestrijding in Kortrijk en omstreken. Twijfelt u of vochtbestrijding nodig is? We komen graag bij u langs voor een inspectie!

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Een specialist op het gebied van vochtbestrijding in Kortrijk

 Bij vochtproblemen in huis kan het laten uitvoeren van vochtbestrijding in Kortrijk noodzakelijk worden. Vochtproblemen komen in verschillende vormen voor en zijn lang niet altijd de oorzaak van menselijke fouten. Denk bijvoorbeeld aan een probleem als opstijgend vocht of doorslaand vocht. Bij doorslaand vocht kan het type steen of voeg wat gebruikt is, bepalend zijn voor de mate waarin het vocht voor problemen in huis zorgt. Wij vertellen u graag meer over de noodzaak van vochtbestrijding in Kortrijk en hetgeen Hydro Solutions hierbij voor u kan betekenen. Onze specialisten hebben een ruime ervaring in het uitvoeren van verschillende vormen van vochtbestrijding. Zo bieden we u altijd een doeltreffende oplossing!

Wanneer is vochtbestrijding in Kortrijk noodzakelijk?

Vochtbestrijding in Kortrijk is noodzakelijk op het moment dat de vochtproblemen voor zichtbare schade zorgen. Dit kan bijvoorbeeld een aantasting van uw wandbekleding zijn, maar ook een verslechtering van uw gezondheid. Wist u dat een te hoge luchtvochtigheid in huis voor kortademigheid kan zorgen? Naast de noodzaak van vochtbestrijding in Kortrijk bij schade, kunt u ook uit preventieve overwegingen voor vochtbestrijding kiezen. Dit is bijvoorbeeld aan te raden, wanneer uw woning op een oude fundering gebouwd is. Deze funderingen zijn vaak nog niet van een eigen waterkering voorzien. De kans dat er vanuit deze fundering vocht naar de muren van uw woning trekt, is zodoende bijzonder groot.

Welke vochtproblemen verhelpt Hydro Solutions met vochtbestrijding?

Hydro Solutions helpt u bij het oplossen van verschillende soorten vochtproblemen. De meest voorkomende vochtproblemen zijn doorslaand vocht, opstijgend vocht en condensatievocht. Onder doorslaand vocht verstaan we het vocht wat vanuit een buitenmuur uw woning binnenkomt en vervolgens doorslaat naar de binnenmuur. Bij opstijgend vocht trekt het vocht vanuit de fundering van uw woning omhoog naar uw muren. In moderne woningen is deze fundering vaak standaard al van een waterkering voorzien, waardoor de kans op opstijgend vocht afneemt. Bij oudere woningen is dat echter niet het geval! Een derde vochtprobleem, condensatievocht, is vaak het gevolg van een slechte afzuiging van condens.

Redenen die vochtbestrijding in Kortrijk belangrijk maken

Vochtbestrijding Kortrijk

Er zijn meerdere redenen te bedenken, die maken dat vochtbestrijding in Kortrijk belangrijk is. Wist u bijvoorbeeld dat vochtproblemen ook voor gezondheidsklachten kunnen zorgen? Met name mensen met astma of reuma zijn gevoelig voor een te hoge luchtvochtigheid binnen woningen. Een andere reden om voor vochtbestrijding in Kortrijk te kiezen, is het feit dat er al snel waterschade in huis zal ontstaan. Concreet betekent dit, dat er bijvoorbeeld schimmels en zwammen op muren en plafonds kunnen groeien. Zelfs zonder deze aan te raken, kunt u hier ziek van worden! Er zullen namelijk altijd kleine schimmeldeeltjes in de lucht zweven.

Methoden om vochtbestrijding uit te voeren

Specialisten van Hydro Solutions gebruiken verschillende methoden om de vochtbestrijding in Kortrijk voor u uit te voeren. Zo kunnen we uw buitenmuur impregneren, wanneer er sprake is van doorslaand vocht. Het impregneren van een muur betekent, dat we een coating op de muur aanbrengen. Deze waterafstotende coating voorkomt dat er nog vocht in de muur kan trekken. Bij opstijgend vocht brengen we een natuurlijke waterkering in de muur aan. Dit gebeurt door de muur te injecteren met een stofje. Het stofje wekt een chemische reactie op, waaruit de waterkering vervolgens ontstaat. Mocht dit niet werken, dan is het mogelijk om een gleuf in de muur te slijpen. Deze gleuf voorzien we vervolgens van een fysieke waterkering.

Kunt u zelf dergelijke methodes toepassen?

Mocht u zelf een poging willen doen om uw muur te impregneren of injecteren, dan is een goede voorbereiding essentieel. Niet alleen moet u over het juiste materiaal beschikken, ook is het belangrijk om voldoende kennis in te winnen om voor een effectieve oplossing te kunnen zorgen. Verstandiger is het dan ook om voor de hulp van specialisten op het gebied van vochtbestrijding in Kortrijk te kiezen.

Wat betaalt de verzekering bij vochtproblemen?

In sommige gevallen dekt uw brandverzekering een deel van de kosten voor het herstel van waterschade en het uitvoeren van vochtbestrijding in Kortrijk. De precieze dekking kan per verzekering en verzekeraar verschillen. Om niet meer dan noodzakelijk is te betalen voor het laten uitvoeren van vochtbestrijding, is het verstandig om uw verzekeringspolis nog eens na te lezen. Kijk ook eens naar de mogelijkheden die geboden worden via de Vlaamse renovatiepremie. Op de website hiervan leest u meer over de voorwaarden waaraan u moet voldoen om hier in aanmerking voor te komen.

Nieuwe vochtproblemen voorkomen

Naast het laten uitvoeren van vochtbestrijding in Kortrijk om bestaande problemen op te lossen, kan ook een preventieve vochtbestrijding aan te raden zijn. Dit geldt in het bijzonder voor woningen op een oude fundering, woningen met een poreuze muur en voor woningen met een kelder. De kans op vochtproblemen is in deze woningen groot, waardoor een preventieve vochtbestrijding serieuze schade en gezondheidsklachten tegengaat.

Bent u benieuwd of uw woning gevoelig is voor vochtproblemen? Of wilt u direct meer informatie over vochtbestrijding in Kortrijk? Neem in beide gevallen vrijblijvend contact met ons op, om u te laten informeren.

Kosten

De kosten van vochtbestrijding zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de toegepaste methode. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

Wij helpen u graag bij diverse vochtproblemen. Hydro Solutions helpt onder andere bij:

Contacteer ons

U kunt ons overal in Kortrijk en omstreken inschakelen voor het verhelpen van vochtproblemen.

Maandag tot en met vrijdag:
09:00-17:00

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M. 5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P. 5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Bel 056 89 77 15 en u krijgt direct een ervaren technieker aan de lijn. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.