Wat kan u doen tegen water in de kruipruimteWater in de kruipruimte van uw woning is zeer vervelend. Het water zorgt namelijk voor schade aan de fundering en leidingen en kan leiden tot problemen met uw gezondheid. Het is echter niet altijd duidelijk waar het vocht vandaan komt. Hierdoor is het lastig om zelf voor een oplossing te zorgen bij vocht in de kruipruimte. In dit artikel vertellen onze specialisten u meer over hoe het water in de kruipruimte komt en wat u er tegen kan doen.

Waar komt het water vandaan?

Water kan op verschillende manieren in de kruipruimte komen. Mogelijk heeft u een oude fundering onder uw woning die grondwater doorlaat. Het grondwater komt hierdoor steeds verder omhoog tot dat het zichtbaar is op uw muren en vloeren. Doordat de kruipruimte vaak de laagste ruimte in huis is, zult u het vocht hier als eerste zien. Naast het opstijgend vocht vanuit de fundering van uw woning, kan er ook sprake zijn van doorslaand vocht. Doorslaand vocht is vocht dat vanaf buiten in uw muren trekt (o.a. regenwater). Vaak merkt u het doorslaand vocht enkel aan de onderzijde van een muur. Ook een leiding lekkage kan zorgen voor grote hoeveelheden water in de kruipruimte.

Gevolgen van een vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte kan verschillende gevolgen hebben. Het vocht kan bijvoorbeeld zorgen voor geuroverlast en de groei van schimmels en zwammen. Daarnaast kunnen leidingen gaan roesten. Vanuit de kruipruimte kan het vocht ook naar andere ruimtes in huis trekken. Dit kan vergaande gevolgen hebben. Wist u bijvoorbeeld dat een te hoge luchtvochtigheid in huis voor een pijnlijk gevoel in uw spieren kan zorgen? (Vooral wanneer u last heeft van reuma.) Ook kan een te hoge luchtvochtigheid zorgen voor verergering van astmaklachten.

Wat kunt u ertegen doen?

stappen die u kunt volgen voor vocht in de kruipruimteAfhankelijk van hoe het vocht in de kruipruimte is gekomen kunt u verschillende stappen zetten. U kunt de muur rond de aardegrens bijvoorbeeld impregneren. Hierbij plaatst u een speciale coating op de muur die voorkomt dat vocht in de muur kan trekken. Ook bij doorslaand vocht is het impregneren van muren een goede oplossing. Is er sprake van een lekkage dan kunt u het beste de hoofdkraan afsluiten en het lek opsporen en repareren. Mogelijk heeft u hier lekdetectie apparatuur voor nodig.

Mocht er sprake zijn van optrekkend vocht, dan is het nodig om een waterkering te plaatsen. De eenvoudigste manier om een waterkering in de muur aan te brengen is het injecteren van de muur. Mocht het injecteren van de muur geen effect hebben, dan raden we aan om een fysieke waterkering te plaatsen. Dit lukt natuurlijk niet altijd zelf. Het beste is om een expert in te schakelen. Onze vochtbestrijdingsexperts helpen u graag!

Water in de kruipruimte verhelpen?

Staat er water in uw kruipruimte of is uw kruipruimte zeer vochtig? Onderneem actie! Water in de kruipruimte zorgt voor schade en gezondheidsproblemen. Wilt u af van dit probleem? Onze vochtbestrijders komen graag bij u langs om voor een oplossing te zorgen.

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Het telefoonnummer voor uw regio kunt u vinden op onze contactpagina. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Schade aan muur