woning renoveren via Vlaams renovatiepremie De Vlaamse renovatiepremie biedt woningeigenaren de mogelijkheid om hun huis te renoveren. Dit geldt zowel voor de bewoners van woningen, als voor de eigenaar van een verhuurde woning. Houd er rekening mee, dat niet iedereen aanspraak kan maken op deze renovatiepremie. Met andere woorden dient u te voldoen aan een aantal eisen welke gesteld zijn aan uw inkomen, de woning, eventuele andere eigendommen en de facturen van de uitvoerder.

Renovatiewerkzaamheden kunt u op meerdere manieren uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herstel van metselwerk, het plaatsen van een dakkapel, enzovoorts. Ook het herstel van waterschade behoort tot de mogelijkheden. Waterschade kan het gevolg zijn van doorslaand vocht, opstijgend vocht of condensatievocht.

Inkomenseisen voor het gebruik van de Vlaamse renovatiepremie

Zoals reeds beschreven is, zijn er meerdere voorwaarden om rekening mee te houden bij het aanvragen van een renovatiepremie.Omdat deze voorwaarden niet gelden voor de hoofdeigenaar van een woning bijvoorbeeld. Ook andere meerderjarige bewoners moeten aan deze voorwaarden voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een zoon of dochter van 18 jaar of ouder. Voor een alleenstaande geldt een maximum inkomen van 42.890 euro in 2018. Deze bedragen kunnen iets afwijken in andere jaren.

Mocht u bijvoorbeeld samen met anderen wonen, dan mag uw inkomen niet hoger zijn dan 61.270 euro. Per meerderjarige gaat dit bedrag omhoog met 3.440 euro. Deze voorwaarden gelden ook voor mensen die getrouwd zijn of een samenlevingscontract hebben. Kijk op de website van de Vlaamse renovatiepremie, omdat u hier de meest recente inkomensvoorwaarden kunt inzien.

Afwijkende voorwaarden voor verhuurders

Er gelden geen inkomensgrenzen voor hem of haar als de woning voor minimaal 9 jaar verhuurd is via een sociaal verhuurkantoor in België. Voor een verhuurder gelden andere voorwaarde op het gebied van inkomen.

Aan uw woning gestelde voorwaarden

Er moeten ook een aantal eisen aan uw woning gesteld zijn om in aanmerking te komen voor de Vlaamse renovatiepremie. Zoals de naam van deze premie wellicht al deed vermoeden, geldt de premie enkel voor woningen binnen het Vlaamse Gewest. Daarbij moet een woning minimaal 30 jaar oud zijn en moet hierdoor in gebruik zijn voor huisvesting. Dit kan om huisvesting voor een alleenstaande gaan, of voor huisvesting van een gezin. Mocht u niet precies weten hoe oud uw woning is, dan kunt u dit navragen bij uw gemeente. Het maakt overigens niet uit, of het om een losstaande woning gaat of bijvoorbeeld om een appartement.

Afwijkende voorwaarden bij sommige soorten woningen

Hoewel een huurwoning normaliter ook in aanmerking komt voor deze Vlaamse renovatiepremie zijn er een aantal uitzonderingen. Renovaties binnen losse studentenkamers mogen bijvoorbeeld niet in aanmerking komen voor een vergoeding met deze premie. Dat geldt logischerwijs ook voor kamers die aan anderen verhuurd zijn.

Eigendom voorwaarden voor de Vlaamse renovatiepremie

Voorwaarden Vlaamse renovatiepremieOp het moment dat u de Vlaamse renovatiepremie aanvraagt, mag u geen andere woning in uw bezit hebben. Dit geldt niet voor verhuurders, die hun woning via een sociaal verhuurkantoor verhuren. Deze voorwaarde voor het eigendomsrecht gelden niet alleen voor het moment van aanvragen maar ook voor de drie jaar voorafgaand aan dit moment. Het is wel toegestaan om bouwgrond in uw bezit te hebben.

De Vlaamse renovatiepremie is zowel aan uw persoon, als aan uw woning gekoppeld. Het is per 10 jaar mogelijk om maximaal 2 keer aanspraak te doen op de Vlaamse renovatiepremie per persoon en per woning. Nadat u de eerste aanvraag voor de renovatiepremie heeft ingediend, kunt u een tweede aanvraag tussen 1 en 2 jaar na de eerste aanvraag indienen. In het oude systeem was het slechts eens per 10 jaar mogelijk om een renovatiepremie aan te vragen.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over het aanvragen van de Vlaamse renovatiepremie? Op de website van de organisatie achter deze premie vindt u hier meer informatie over.

Vlaamse renovatie- premie gebruiken?

Wilt u vochtbestrijding laten uitvoeren? Dit kan nu extra voordelig! De kans is namelijk groot dat de Vlaamse renovatiepremie een deel van de kosten vergoedt. Vraag naar de mogelijkheden of maak een afspraak.

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Het telefoonnummer voor uw regio kunt u vinden op onze contactpagina. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

condens