Vochtbestrijding Dendermonde

Vochtbestrijding is het behandelen van muren of gevels om deze vochtwerend te maken. Dankzij onze vochtbestrijding zijn vochtproblemen verleden tijd. Ook kunt u vochtbestrijding preventief uitvoeren. Hydro Solutions zorgt voor professionele vochtbestrijding in Dendermonde en omstreken. Twijfelt u of vochtbestrijding nodig is? We komen graag bij u langs voor een inspectie!

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Vochtbestrijding in Dendermonde uit laten voeren

Hydro Solutions helpt u graag bij het uitvoeren van vochtbestrijding in Dendermonde. Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarin vochtbestrijding wenselijk kan zijn. Enerzijds om vochtproblemen in de toekomst te voorkomen, anderzijds om bestaande vochtproblemen op te lossen. Heeft u bijvoorbeeld al eens overwogen om uw buitenmuur te laten impregneren? Door muren te impregneren voorkomt u niet alleen fysieke schade aan de wandbekleding van deze muren. Ook gaat u gezondheidsklachten tegen! Wij vertellen u graag meer over vochtbestrijding in Dendermonde en de methodieken die hierbij gebruikt worden.

Situaties waarin vochtbestrijding in Dendermonde noodzakelijk is

Vochtbestrijding DendermondeVochtbestrijding in Dendermonde is noodzakelijk op het moment dat de luchtvochtigheid in huis sterk toeneemt. Door een hygrometer in uw kamers te plaatsen kunt u de luchtvochtigheid heel nauwkeurig meten. Op internet vindt u meer informatie over de gewenste waarde voor de badkamer, woonkamer en bijvoorbeeld kelder. Ook wanneer uw woning op een oude fundering gebouwd is, kan vochtbestrijding in Dendermonde noodzakelijk zijn. De kans bestaat dat u te maken krijgt met opstijgend vocht, als u de muur niet van een waterkering zou laten voorzien. Vochtproblemen komen doorgaans in drie hoofdcategorieën voor: doorslaand vocht, opstijgend vocht en condensatievocht.

Verschillende vochtproblemen verhelpen met vochtbestrijding

Zoals reeds beschreven werd, komen er drie hoofdsoorten met vochtproblemen voor. De exacte oorzaak van een vochtprobleem kan per situatie verschillen. Bij doorslaand vocht is er sprake van vocht wat via de buitenmuur doorslaat in uw binnenmuur. Eenmaal in de binnenmuur kan het vocht voor een zichtbare schade zorgen. In het geval van opstijgend vocht trekt het vocht via de fundering van uw woning naar de muren. Een waterkering in de muur houdt het vocht tegen. Bij condensatievocht is condens niet op de juiste wijze afgevoerd, waardoor het in de elementen van uw woning trekt. Denk aan kozijnen, muren, wandbekleding, enzovoorts.

Waarom is vochtbestrijding in Dendermonde belangrijk?

Schade aan muur

Er zijn twee belangrijke redenen te bedenken, die maken dat vochtbestrijding in Dendermonde erg belangrijk is. Zo wilt u gezondheidsklachten als gevolg van een te hoge luchtvochtigheid voorkomen. Gezondheidsklachten die optreden zijn onder meer kortademigheid, pijntjes in spieren en gewrichten, enzovoorts. Met name astmatische en reumatische personen kunnen hier last van hebben. Daarbij kunnen er als gevolg van de vochtproblemen verschillende vormen van fysieke schade ontstaan. Denk aan vochtplekken op muren en plafonds, schade aan uw wandbekleding, schimmelplekken op muren, enzovoorts. Het geeft aan dat het tijdig uitvoeren van vochtbestrijding in Dendermonde van groot belang is.

Methoden voor het uitvoeren van vochtbestrijding

Specialisten van Hydro Solutions kunnen verschillende methodes inzetten om vochtproblemen in huis aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het impregneren van een buitenmuur. Hierbij is er een waterafstotende laag aangebracht, die voorkomt dat er vocht in de muur kan trekken. Ook het injecteren van muren is een populaire methode om vocht te bestrijden. Hierbij wordt er een chemische reactie opgezet in de muur, waarbij een natuurlijke waterkering ontstaat. Mocht het injecteren van de muur niet werken, dan kan deze van een fysieke waterkering voorzien worden. Dit is echter een veel ingrijpendere vorm van vochtbestrijding in Dendermonde, wat zodoende niet onze voorkeur krijgt.

Kunt u deze methodieken zelf uitvoeren?

Het is erg lastig om de beschreven vormen van vochtbestrijding in Dendermonde zelf uit te voeren. Veel mensen hebben hier niet de juiste materialen voor, beschikken niet over de kennis om deze methodieken uit te kunnen voeren, enzovoorts. Verstandig is het dan ook om specialisten in te schakelen! Wel zou u zelf voor het plaatsen van zogenaamde vochtvreters kunnen kiezen. Deze vochtvreters nemen het vocht op uit de lucht, waardoor de luchtvochtigheid daalt.

Wat betaalt de verzekering bij vochtbestrijding?

De exacte dekking die een verzekering u biedt bij vochtbestrijding in Dendermonde verschilt per verzekering en verzekeraar. Mocht u een deel van de kosten voor het herstel van de vochtproblemen of het preventief laten uitvoeren van vochtbestrijding in Dendermonde vergoed krijgen, dan is dat onderdeel van uw brandverzekering. Kijk uw polis nog eens na, om te zien of dit ook voor u geldt! Ook valt u mogelijk onder de voorwaarden van de Vlaamse renovatiepremie. Op de website hiervan leest u meer over deze voorwaarden.

Nieuwe vochtproblemen voorkomen met preventieve vochtbestrijding

Onze vakmensen helpen u niet alleen bij het verhelpen van vochtproblemen in huis. Ook voor een preventieve vochtbestrijding in Dendermonde, kunt u bij ons terecht. Vooraf zullen we de risico’s binnen uw woning inventariseren, om u op basis daarvan een voorstel te kunnen doen. Is het verstandig om uw poreuze muur te impregneren? Kan het zinvol zijn om een muur te injecteren om opstijgend vocht tegen te gaan? Hoe houdt u de kelder zo droog mogelijk? Enzovoorts.

Wilt u meer weten over de oplossingen van Hydro Solutions? Of wilt u onze specialisten op het gebied van vochtbestrijding in Dendermonde direct inschakelen? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op!

Kosten

De kosten van vochtbestrijding zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de toegepaste methode. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

Wij helpen u graag bij diverse vochtproblemen. Hydro Solutions helpt onder andere bij:

Contacteer ons

U kunt ons overal in Dendermonde en omstreken inschakelen voor het verhelpen van vochtproblemen.

Maandag tot en met vrijdag:
09:00-17:00

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M. 5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P. 5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Bel 052 89 15 54 en u krijgt direct een ervaren technieker aan de lijn. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.