Vochtbestrijding Brugge

Vochtbestrijding is het behandelen van muren of gevels om deze vochtwerend te maken. Dankzij onze vochtbestrijding zijn vochtproblemen verleden tijd. Ook kunt u vochtbestrijding preventief laten uitvoeren. Hydro Solutions zorgt voor professionele vochtbestrijding in Brugge en omstreken. Twijfelt u of vochtbestrijding nodig is? We komen graag bij u langs voor een inspectie!

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

Waarom Hydro Solutions?

  • Zorgvuldige inspectie
  • Doeltreffende aanpak
  • Professioneel maatwerk
  • Ervaren specialisten
  • 5 jaar garantie

1. Zorgvuldige inspectie
Wij lopen eerst de betreffende ruimte(s) zorgvuldig langs om de oorzaak en omvang van het vochtprobleem vast te stellen. Uiteraard met respect voor uw privacy.

2. Scherpe offerte
Na de inspectie stellen we een scherpe offerte voor u op met een plan op maat. We bepalen welke werkwijze het beste past bij de situatie: doeltreffend en efficiënt.

3. Doeltreffende vochtbestrijding
Door onze doeltreffende aanpak kan vocht niet meer binnen dringen. Zelfs hardnekkige vochtproblemen zijn hierdoor snel verleden tijd.

Vochtbestrijding in Brugge door specialisten laten uitvoeren

Hulp bij vochtbestrijding in Brugge kan in verschillende situaties noodzakelijk zijn. Bij vochtproblemen is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te zorgen. Op deze manier voorkomt u dat vochtproblemen al snel ernstige schade aan uw woning veroorzaken. Niet alleen fysieke schade komt regelmatig voor. Ook kunnen er gezondheidsklachten optreden. Dit geldt in het bijzonder voor reumatische en astmatische gezinsleden. Hydro Solutions verteld u graag wat wij op het gebied van vochtbestrijding in Brugge voor u kunnen betekenen.

Wanneer is vochtbestrijding in Brugge nodig?

vochtige muurEr zijn verschillende situaties waarin vochtbestrijding in Brugge noodzakelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan doorslaand vocht. Bij doorslaand vocht trekt het vocht eerst in uw buitenmuur, om vervolgens door te slaan naar de binnenmuur. Eenmaal in de binnenmuur is er schade zichtbaar. Vergelijkbaar met doorslaand vocht is opstijgend vocht. Bij opstijgend vocht trekt het vocht echter niet van buiten naar binnen, maar vanuit uw fundering omhoog. Een derde vochtprobleem wat in veel woningen voorkomt, is een condensatieprobleem.

Welke vochtproblemen verhelpen we met vochtbestrijding?

De meest voorkomende vochtproblemen in huis zijn reeds beschreven, namelijk: doorslaand vocht, inslaand vocht, opstijgend vocht en condensatievocht. Bij doorslaand vocht kan er sprake zijn van een poreuze muur, waar het hemelwater relatief eenvoudig in kan trekken. Bij opstijgend vocht is er sprake van een ouderwetse fundering, waarbij nog geen waterkering is opgebouwd. Zo’n waterkering zou normaliter voorkomen, dat er vocht vanuit de fundering in uw muren omhoog kan trekken. Zonder deze fundering is dit wel mogelijk, waardoor er vochtproblemen in huis ontstaan. Inslaand vocht is een combinatie van beide problemen, waarbij het vocht rond het aardoppervlak in uw muren trekt. Met speciale methodieken voor vochtbestrijding in Brugge kunnen we deze problemen voor u verhelpen.

Waarom is vochtbestrijding in Brugge zo belangrijk?

Vochtbestrijding in Brugge is in eerste instantie belangrijk om vochtproblemen in huis tegen te kunnen gaan. Zorg bijvoorbeeld voor het impregneren van de buitenmuur, waarbij Hydro Solutions een preventieve coating op de muur aanbrengt. Een tweede reden om vochtbestrijding in Brugge toe te laten passen, is het voorkomen van verdere vochtschade in huis. Vochtschade komt onder meer voor in de vorm van schade aan uw wandbekleding. Ook kan vochtschade voor gezondheidsklachten zorgen! Denk bijvoorbeeld aan schimmels die op muren ontstaan. Zelfs als u niet aan deze schimmels zit, zullen er kleine deeltjes in de lucht hangen.

Methoden voor vochtbestrijding in uw woning

De verschillende vochtproblemen kunnen we met diverse methoden op het gebied van vochtbestrijding in Brugge verhelpen. Impregneren is een goed voorbeeld van een methode om doorslaand vocht tegen te gaan. Bij het impregneren brengt men een waterafstotende coating op de muur aan, om te voorkomen dat het vocht in de muur trekt. Om ook opstijgend vocht te kunnen verhelpen, kunnen we een muur injecteren. Hierbij brengen onze specialisten op een natuurlijke wijze een waterkering in de muur. Mocht dit niet voldoende zijn, plaatsen we een fysieke waterkering.

Kunt u deze vormen van vochtbestrijding zelf toepassen?

Het blijkt vaak erg lastig te zijn om een muur zelf te injecteren of te impregneren. Het is om die reden raadzaam om hier een specialist op het gebied van vochtbestrijding in Brugge voor in te schakelen. Hydro Solutions biedt u graag hulp! Wat u wel zelf kunt doen, is het gebruik van vochtvreters. Deze vochtvreters nemen het vocht uit de lucht op in huis, waardoor de luchtvochtigheid daalt. Zo voorkomt u fysieke schade aan muren en problemen met uw gezondheid.

Wat betaalt de verzekering?

Kiest u voor professionele hulp bij vochtbestrijding in Brugge, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding via uw verzekeraar. Vochtschade en het herstel hiervan vallen vaak onder uw brandverzekering. Houd er rekening mee dat de precieze dekking per verzekering en verzekeraar kan verschillen. In de verzekeringspolis vindt u de exacte dekking van uw verzekering. Ook interessant is het bekijken van de Vlaamse renovatiepremie. Deze premie kan mogelijk gebruikt worden om een deel van de schade als gevolg van vochtproblemen te verhelpen. Op deze website hiervan, leest u hier meer informatie over.

Nieuwe vochtproblemen in huis voorkomen

Vochtbestrijding Brugge

Niet alleen wilt u vochtproblemen laten verhelpen met vochtbestrijding in Brugge, ook wilt unieuwe problemen tegengaan. Zeker wanneer u een poreuze muur heeft, is het sterk aan te raden om deze muur preventief te laten impregneren. De coating verkleint de kans op vochtschade in huis sterk. Ook het aanbrengen van een natuurlijke waterkering in de muur kan verstandig zijn, als uw woning op een oude fundering gebouwd is.

Wilt u advies over het laten uitvoeren van vochtbestrijding in Brugge? Of wilt u Hydro Solutions inschakelen om een bestaand vochtprobleem voor u op te lossen? Neem vrijblijvend contact met ons op, om de mogelijkheden door te spreken!

Kosten

De kosten van vochtbestrijding zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de toegepaste methode. We maken graag een plan op maat voor u met een scherpe offerte. Ook is het mogelijk een inspectie aan te vragen zodat we direct een inschatting kunnen maken van de kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

Wij helpen u graag bij diverse vochtproblemen. Hydro Solutions helpt onder andere bij:

Contacteer ons

U kunt ons overal in Brugge en omstreken inschakelen voor het verhelpen van vochtproblemen.

Maandag tot en met vrijdag:
09:00-17:00

De technieker van Hydro Solutions nam echt de tijd om ons uit te leggen wat we het beste konden doen.

Hanne M. 5 sterren review

Na de vochtbestrijding hebben we geen last meer gehad van vochtige muren en schimmel. Super!

Arthur P. 5 sterren review

SIKA

Over ons

Hydro Solutions is een Vlaams bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en het verhelpen van vochtproblemen. Voor ieder vochtprobleem bieden wij een oplossing. Door onze handige werkwijze zijn dure en ingrijpende reparatiewerkzaamheden vaak overbodig.

Contact

Wil u een afspraak maken? Bel 050 89 26 78 en u krijgt direct een ervaren technieker aan de lijn. Heeft u liever contact via e-mail? Vraag een inspectie aan via het formulier hieronder of mail naar info@vochtbestrijdingexpert.be. Ook kunt u een terug bel verzoek doorgeven.

Bel mij terug

Uw telefoonnummer

Vraag een inspectie aan
Mijn persoonsgegevens mogen verwerkt worden volgens het privacybeleid.